İstanbul Promosyonlu Bilet Hattı

İstanbul Promosyonlu Bilet Hattı : (0216) 606 43 20   Antalya Promosyonlu Bilet Hattı : (0242) 988 01 66   Muğla Uçak Bileti Bilet Hattı : (0252) 988 01 66   Gaziantep Uçak Bileti Bilet Hattı : (0342) 988 01 61   İstanbul Tarihi İstanbul’un eski çağlara kadar uzanan bir tarihi vardır. Ancak şehrin tam olarak hangi tarihte kurulduğu bilinmemektedir. Traklar şehirde yaşayan ilk medeniyettir. Byzantion ismiyle antik bir Yunan şehir devleti olarak kurulan İstanbul Roma İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. İstanbul’un önemi arttıkça birçok devlet İstanbul’u almak için kuşatmıştır. İlk kuşatma M.Ö. 340 yılında Makedonya Kralı Filip tarafından yapılmıştır. Şehir Osmanlı Padişahı Beyazıt tarafından iki kez kuşatılmış ama alınamamıştır. II. Murat da kuşatmada başarılı olamamıştır. II. Mehmet 1453 yılında Osmanlı Devleti tarafından fethedilmiş, bu başarısından dolayı kendisine “Fatih” ünvanı verilmiştir. Atlas jet havayolları sabiha gökçen bilet hattı. İklim ve Bitki Örtüsü İstanbul, Akdeniz, Karadeniz, Balkan ve Anadolu kara ikliminin etkisindedir. Karadeniz ile […]

5 Dk Okuma Süresi 3 Kez Okundu
Varsayılan Görsel

İstanbul Promosyonlu Bilet Hattı : (0216) 606 43 20

 

Antalya Promosyonlu Bilet Hattı : (0242) 988 01 66

 

Muğla Uçak Bileti Bilet Hattı : (0252) 988 01 66

 

Gaziantep Uçak Bileti Bilet Hattı : (0342) 988 01 61

 

Uçak Bileti  stuttgart uçak bileti

Uçak Bileti stuttgart uçak bileti

İstanbul Tarihi
İstanbul’un eski çağlara kadar uzanan bir tarihi vardır. Ancak şehrin tam olarak hangi tarihte kurulduğu bilinmemektedir. Traklar şehirde yaşayan ilk medeniyettir. Byzantion ismiyle antik bir Yunan şehir devleti olarak kurulan İstanbul Roma İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. İstanbul’un önemi arttıkça birçok devlet İstanbul’u almak için kuşatmıştır. İlk kuşatma M.Ö. 340 yılında Makedonya Kralı Filip tarafından yapılmıştır. Şehir Osmanlı Padişahı Beyazıt tarafından iki kez kuşatılmış ama alınamamıştır. II. Murat da kuşatmada başarılı olamamıştır. II. Mehmet 1453 yılında Osmanlı Devleti tarafından fethedilmiş, bu başarısından dolayı kendisine “Fatih” ünvanı verilmiştir. Atlas jet havayolları sabiha gökçen bilet hattı.

İklim ve Bitki Örtüsü
İstanbul, Akdeniz, Karadeniz, Balkan ve Anadolu kara ikliminin etkisindedir. Karadeniz ile Akdeniz iklimi arasında geçiş özelliği göstermektedir ve genel olarak ılımandır. Yazlar sıcak ve nemli, kışlar soğuk ve bazen kar yağışlıdır. Yağışların yüzde 38’i kış, yüzde 18’i ilkbahar, yüzde 13’ü yaz, yüzde 31’i sonbahar mevsimindedir. İstanbul’un iklimi  her çeşit bitkinin yetişmesine olanak vermektedir. Şehrin yüzde 60’ı orman ve fundalıktır. En önde gelen ormanı Belgrat Ormanı’dır. İzmir uçak bileti satış noktaları telefon numarası.

GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Ayasofya Müzesi: Bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından yapılan ve Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüş olan Ayasofya Müzesi İstanbul’un en önemli turistik noktalarından biridir.

Yerebatan Sarnıcı: Bizans İmparatoru tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak için yaptırılmıştır.  Sultanahmet Yarımadası’nda yer almaktadır.

Sultanahmet Camisi: I. Ahmed tarafından yaptırılan ve Sultanahmet tarihi yarımadasında bulunan cami, İstanbul’un en büyük yapılarından biridir.

Topkapı Sarayı Müzesi: 1478 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan saray, Osmanlı Devleti’nin sembol yapılarındandır.

Kariye Müzesi: Doğu Roma sanatının mimari, mozaik ve freskleriyle önemli bir örneği olan kilise Edirnekapı’da ziyaretçileri ağırlamaktadır.

Arkeoloji Müzesi: Gülhane Parkı’ndan Topkapı Sarayı’na çıkan yokuşta yer alan müze, farklı uygarlıklardan kalan eserlere ev sahipliği yapmaktadır.

Dolmabahçe Sarayı: Sultan I. Abdülmecid tarafından yaptırılan saray, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olduğu için önem taşımaktadır. Uçak Bileti yurtiçi ucuz uçak bileti.

Kapalıçarşı: Fatih Sultan Mehmet tarafından Kapalıçarşı, turistlere otantik alışveriş olanağı sunduğu için İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Mısır Çarşısı: 1600 yılında Turhan Sultan tarafından yaptırılan Mısır Çarşısı’nda her türlü baharat ve kuruyemişi bulmak mümkündür.

Kız Kulesi:Geçmişi antik çağlara kadar uzanan Kız Kulesi, İstanbul’un en belli başlı simgesidir.

Galata Kulesi: Dünyanın en eski kulelerinden biri olan Galata, İstanbul Boğazı, Haliç ve İstanbul’u panoramik olarak izleme olanağı sunmaktadır.

Yemek
Uzun bir tarihi olan İstanbul, farklı kültürlerden insanların yaşadığı bir şehir olmuştur. Türkler, Rumlar, Ermeniler, Yahudiler, Çerkezler, Azariler, kültürlerini bu şehre ve mutfağına aktarmışlardır. Sonucunda ise gerçek anlamda bir mozaik çıkmıştır. Saray mutfağının etkileri, büyük ölçüde yitirilmiş olsa bile, günümüzde kendini göstermektedir. Yeme-içme kültürünün çok zengin olduğu İstanbul’da her damak çeşidine göre yemek bulmak mümkündür. Muhallebiciler, börekçiler, şekerciler, simitçiler İstanbul’un sembolleri olarak sıralabilir. Özel mezelerin tadılabileceği meyhanaler ise günümüzde hala rağbet görmektedir. Ucuz uçak bileti hattı.

İSTANBUL HAVAALANLARI

Atatürk Havalimanı Genel Bilgiler
İç, dış, kargo ve genel havacılık olmak üzere dört adet terminali bulunan Atatürk Havalimanı, Türkiye’nin en büyük havalimanı olma özelliği taşımaktadır. Kapasitesi yılda 25 milyon 500 bin dış hat ve 12 milyon 800 bin iç hat olmak üzere toplam 38 milyon 200 bin yolcudur. Hava kargoda artan gereksinim nedeniyle kargo terminali 1993 yılında hizmete girmiştir. Genel havacılık terminali ise küçük uçaklar için kullanılmaktadır.

Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Bilgiler
İstanbul’un ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen, 2001 yılında faaliyete geçmiştir. Yıllık 25 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı, İstanbul’un Anadolu yakasında Kurtköy’de yer almaktadır. Yurtiçi ve yurtdışı uçuşları tek yerden yürütülen Sabiha Gökçen Havalimanı, Kadıköy’e 35 km, Taksim’e 40 km ve İzmit’e 69 km uzaklıktadır.

Sunexpress Antalya İstanbul Promosyonlu Bilet Hattı | Uçak Bileti Şanlıurfa Ucuz Uçak Bileti Telefon | Sunexpress Ucuz Uçak Bileti Sorgulama

Benzer Yazılar

Uçak Bileti Uçak Bileti Telefon

Pegasus Uçak Bileti Telefon : (0216) 456 97 11 Pegasus Ankara Bilet Telefon : (0216) 606 4 320 Atlas Jet Uçak Bileti Telefon : (0850) 840 48 31 SunExpress Uçak Bileti Telefon : (0216) 606 11 53 Anadolu Jet Uçak Bileti Telefon : (0216) 606 12 35 THY Uçak Bileti Telefon : (0216) 606 43 20 Uçak Bileti londra uçak bileti telefon. Petrol fiyatlarının düşmesine sevinemeyen havacılık sektörüne dolar kuru büyük darbe vurdu. Uçak Bileti Havayolları CFO’su Serhan Ulga’nın çözümü ise basit; “Yüzde 12’ye ulaşan kur maliyet artışına tek kurtuluş dolarla satmak. Zarardan korunmanın tek yolu bu.” dedi. HAVACILIK sektörü farklı zamanlar yaşıyor. Başta Avrupalı dev şirketler olmak üzere ABD dahil Euro’daki değer kaybından sıkıntılar var. Bir tarafta da düşen petrolfiyatları sektöre sürpriz oldu. Jet yakıtının gelecekteki kayıplarını önlemek için ‘hedge’ (belli bir fiyattan yakıt sözleşmelerini sabitlemek) kontratları yapan şirketler 40 dolara yaklaşan petrol fiyatı nedeniyle zararda. Uçak Bileti havayolları uçak […]

Mardin Uçak Bileti Bilet Hattı

Mardin Uçak Bileti Bilet Hattı : (0850) 840 48 31 Mardin SunExpress Bilet Hattı : (0216) 606 43 20 Mardin THY Bilet Hattı : (0216) 606 11 53 Mardin Anadolu Jet : (0216) 606 12 35 Mardin Atlas Jet Bilet Hattı : (0312) 988 14 52 Uçak Bileti Bodrum Şubesi – Mardin Ucuz Uçak Bileti Sorgulamak İsteyenler Bütün ucuz Mardin uçak biletleri fiyat karşılaştırma ve sorgulama seçenekleri ile www.thybayii.com’da. Niçin bu siteden ben Mardin ucuz uçak biletimi sorgulatmalıyım diye soruyorsanız el cevap: İlk olarak www.thybayii.com’ ekibi olarak sizlere en uygun fiyatta uçak bileti sunabilmek ve karşılaştırabilmek adına birçok havayolu şirketinin uçak biletlerini tarıyoruz. Bu uçak bileti satış ücretleri bilgilerini ekibimiz sizin sorduğunuz zamanda havayolu şirketlerinden alıp size aktarıyor. Giriş yaptığınız tarihlerdeki en uygun uçak biletlerini havayolu şirketinin hangisi daha uygunsa sizin için hemen sıralayabiliyor ve seçtiğiniz bir başka seçenekle karşılaştırabiliyor. Uçak Bileti havayolları son dakika uçak bileti satın alma telefonu. […]

Antalya Ucuz Uçak Bileti Hattı

Antalya Ucuz Uçak Bileti Hattı : (0242) 988 01 66 İzmir Ucuz Uçak Bileti Hattı : (0232) 988 10 17 İzmir Uçak Bileti Bilet Değişim Hattı : (0232) 988 12 98 Gaziantep Ucuz Uçak Bileti Hattı : (0342) 988 01 61 Şanlıurfa Ucuz Uçak Bileti Hattı : (0414) 988 01 61 Antalya Ucuz Uçak Bileti Sorgulamak İsteyenler Antalya ucuz uçak biletleri bulmak istiyorsanız tam doğru adrestesiniz. Çünkü yaz sezonunun başlamasıyla Antalya şehrine akın edecek yabancı ve yerli turistler uçak biletlerinin de yükselmesine sebep olmaktadır. İlkbahar ve yaz mevsiminde  Antalya uçak bileti almak isteyenler hangi hava şirketinin daha uygun fiyata uçuş seferi düzenlediğini öğrenmek mümkün. Hatta bir tık ötenizde. Ziyaret edeceğiniz www.thybayii.com internet adresinden bütün Antalya uçak seferlerinizi önünüze serilecek ve sizde size hitap eden Antalya ucuz uçak biletine sahip olabileceksiniz.  Antalya uçak biletinizi elinizdeki imkânlar doğrultusunda önceden ayırtmak sizin için daha avantajlı olacaktır. www.thybayii.com sitesinden hem biletinizi satın alabilir hem […]

1 Yorum Yapıldı

Yorum Yaz