Türk Hava Yolları Logosu’nun Hikayesi

THY Logosu Günümüzde bir şehirden diğer bir şehire gitmek denince akla hiç şüphesiz uçak yolculuğu gelmektedir. Bu uçak yolculuğunun da Türkiye’deki ve Dünya’daki en büyük havayolu firmalarından bir tanesi olan Türk Hava Yolları zirveyi çeker. Bu zirvenin en büyük sebeplerinden bir tanesi de hiç şüphesiz ki, havayolu yolcularının seyahat esnasında yaşamış oldukları konfordur. Dünya’da ve Türkiye’de havayolu firmalarının hemen hemen %95 low-cost, yani düşük bütçeli havayolu firması olmasından dolayı, normal havayolu firmalarındaki konfor insanların ister istemez hoşuna gitmektedir. Peki hiç düşündürnüz mü Türk Hava Yolları’nın Logosu’nun anlamını ? Bu sorumuzun cevabını evet olarak düşünüyoruz, aksi taktirde bu konumuzu okuyor olmazdınız muhtemelen. Türk Hava Yolları’nın logosunun hikayesi ilk kurulduğu günden bugüne kadar aynı kalmayı başarmış ender havayolu logolarından bir tanesi olma özelliğini taşımaktadır. Bütün havayolu firmalarının logolarının bir hikayesi olduğu gibi, Türk Hava Yolları’nın logosunun da bir hikayesi bulunmaktadır. Günümüzde, bir markanın insanların zihinlerinde ilk izlenim uyandıracak etkenkenlerinden en önemlisi şüphesiz […]

3 Dk Okuma Süresi 4 Kez Okundu
Türk Hava Yolları Logosu’nun Hikayesi

türk hava yolları logo

THY Logosu

Günümüzde bir şehirden diğer bir şehire gitmek denince akla hiç şüphesiz uçak yolculuğu gelmektedir. Bu uçak yolculuğunun da Türkiye’deki ve Dünya’daki en büyük havayolu firmalarından bir tanesi olan Türk Hava Yolları zirveyi çeker. Bu zirvenin en büyük sebeplerinden bir tanesi de hiç şüphesiz ki, havayolu yolcularının seyahat esnasında yaşamış oldukları konfordur. Dünya’da ve Türkiye’de havayolu firmalarının hemen hemen %95 low-cost, yani düşük bütçeli havayolu firması olmasından dolayı, normal havayolu firmalarındaki konfor insanların ister istemez hoşuna gitmektedir.

Peki hiç düşündürnüz mü Türk Hava Yolları’nın Logosu’nun anlamını ?

Bu sorumuzun cevabını evet olarak düşünüyoruz, aksi taktirde bu konumuzu okuyor olmazdınız muhtemelen.

Türk Hava Yolları’nın logosunun hikayesi ilk kurulduğu günden bugüne kadar aynı kalmayı başarmış ender havayolu logolarından bir tanesi olma özelliğini taşımaktadır.

Bütün havayolu firmalarının logolarının bir hikayesi olduğu gibi, Türk Hava Yolları’nın logosunun da bir hikayesi bulunmaktadır.

Günümüzde, bir markanın insanların zihinlerinde ilk izlenim uyandıracak etkenkenlerinden en önemlisi şüphesiz logosudur. Markaların bazıları bu önemli etkenlerine milyonlarca dolar harcarken, bazı havayolu firmaları da sadece birkaç yüz dolar harcama yaparak, tesadüfen de olsa başarılarıyı yakalayabiliyor.

THY logo

THY logo

Türk Hava Yolları’nın logosu‘nun birçok anlamı bulunmaktadır. Bu anlamların en belirgin olanı yaban kazlarına benzemesidir. Bilindiği gibi Türk Hava Yolları’nın logosunda bulunan yaban kuşuna benzeyen simge, Dünya’nın en uzun havada kalabilen ve en uzun uçabilen kuşlarından birisi olan yaban kuşuna benzemesidir. Yaban kuşlarının uçarken sergiledikleri figürden esinlenildiği düşünülen Türk Hava Yolları logosu bu anlamlardan sadece bir tanesidir.

Yaban kazları uçarken sergiledikleri figür, sadece estetik olarak güzel görülmesinden dolayı THY logosunda kullanılması düşünülmemiştir. Yaban kazları dünya’da çok uzun süre havada kalabilme özelliği olmasından dolayı böyle bir figürden esinlenilmiştir.

thy logosunun anlamı

thy logosunun anlamı

THY logosunun bir diğer anlamı ise, logoyu 3 farklı yönde 45’er derece açıyla döndürdüğünüzde ve yan yana koyduğunuzda Türk Hava Yolları’nın baş harfleri olan THY simgesi oluşmasıdır.

Dünya’da ve ülkemizde bir logonun faklı farklı anlamlarla birçok kez kullanılması ender görülen bir özelliktir. Bunun nedeni, bir simgeyi birden fazla figüre benzeterek ve herhangi bir deformasyon yapmadan bunu başarmak normal logo yapımına göre en az 10 kat daha zor olmaktadır.

Görülen o ki THY’nin logosunu yapan şahır yada firma bu işi çok başarılı bir şekilde başarabilmiş.

Türk Hava Yolları Logosu‘nun birkaç anlama daha geldiğini söyleyebiliriz. Şimdilik bu iki en belirgin özelliğini bilmeniz yeterli olduğunu düşünüyoruz.
Dilerseniz THY iletişim hattı ile de Türk Hava Yolları‘nın uçak biletlerini satın alabilirsiniz.

Aşağıda da Türk Hava Yolları’nın logosunun hikayesini video slayt olarak izleyebilirsiniz. Böylece Türkiye’nin en büyük ve en iyi havayolu firması olan Türk Hava Yolları’nın logosunda taşıdığı anlamı öğrenmiş olduk.

Benzer Yazılar

Türk Hava Yolları İletişim Numaraları

Türk Hava Yolları’nın Türkiye’de bulunan satış ofisleri numaralarını aşağıda bulabilirsiniz. Türk Hava Yolları’nın her şehirde bir temsilciliği bulunmasına rağmen, birçok seyahat acentesi ile de her türlü bilet işlemlerinizi yapabilirsiniz. Aşağıda paylaşmış olduğunuz THY iletişim hatları ile de her türlü bilet işlemlerinizi yapabilirsiniz. Resmi satış ofisi olmamakla birlikte, Türsab’a bağlı resmi seyahat acentesidir. İstanbul THY Telefon : (0850) 302 54 93 Ankara THY Telefon : (0850) 840 48 31 İzmir THY Telefon : (0850) 303 07 87 Adana THY Telefon : (0850) 840 48 05 Adıyaman THY Telefon : (0850) 302 54 93 Afyonkarahisar THY Telefon : (0850) 840 48 31 Ağrı THY Telefon : (0850) 303 07 87 Aksaray THY Telefon : (0850) 840 48 05 Amasya THY Telefon : (0850) 302 54 93 Antalya THY Telefon : (0850) 840 48 31 Ardahan THY Telefon : (0850) 303 07 87 Artvin THY Telefon : (0850) 840 48 05 Aydın THY […]

Bodrum THY İletişim – Ücretsiz Müşteri Hizmetleri

Türk Hava Yolları’nın Bodrum iletişim adresleri ile her türlü uçak biletlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

İzmir THY İletişim – Ücretsiz Müşteri Hizmetleri

İzmir THY İletişim : (0232) 988 10 17 Türk Hava Yolları İzmir İletişim: (THY) yılların getirdiği tecrübe ve bilgi birikimi ile hizmet ağlarını her geçen gün arttırmaya ve sınırlarını genişletmeye devam etmektedir. Birçok ilde uçuşlarımız aksamadan devam ederken İzmir THY iletişim (0232) 988 10 17 bilgilerimizden İzmir uçuşlarımızı öğrenebilir ve rezervasyonlarınızı yaptırabilirsiniz. Yıl içerisinde belirli gün ve haftalarda, bayramlarda, yılbaşı programlarınızda kampanyalı bilet satış promosyonlarımızı takip edebilir ve zaman kaybetmeden avantajlı bilet satışlarımızdan yararlanabilirsiniz.

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yaz